×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 25 niet laden

13 apr

concertverslag: Lauryn Hill

Na een afwezigheid van een periode van vijf jaar trad Ms Lauryn Hill gisteren eindelijk weer eens op in Nederland. Zij stond voor een bomvolle Melkweg.

foto's: Anneke Ruys

 

De fans van Lauryn Hill werden gisteren eerst lang op de proef gesteld. De aanvang van het optreden dat voor 21.00 uur gepland stond liep uit tot na tienen. Het publiek werd eerst opgewarmd door een DJ maar dat was nou niet echt waar de mensen voor gekomen waren. Bovendien rees de vraag: had dat voorprogramma niet eerder kunnen beginnen? Gelukkig werd er uiteindelijk wel goed meegedanst door de zaal. In tegenstelling tot haar vorige concert in de Heineken Music Hall (2007) waar Hill voor een half lege zaal speelde, was Paradiso ditmaal wel helemaal gevuld. In vergelijking met toen was het optreden in de Melkweg wel overtuigend en gedreven. Hill liet zich duidelijk inspireren door het enthousiaste publiek dat haar op handen droeg. De prijs was er ook wel naar: 60 euro per kaartje +lidmaatschap!

Toen Ms Hill eindelijk het Melkweg podium betrad was iedereen de late entree dan ook snel vergeten. De hiphopster die in de jaren ’90 haar bekendheid kreeg met de band The Fugees, stond voor een exclusief optreden in de Melkweg en dat realiseerden de mensen zich zeker. Ze zag er stralend in een gekleerde outfit en had ook een strak spelende band bij zich. Het betekende voor de fans en liefhebbers een onvergetelijke hiphop avond, waarbij de bekende nummers niet ontbraken. Hill heeft heel wat mooie nummers op haar naam staan, waarvan ‘Killing Me Softly’, ‘Ready Or Not’ , ‘Do-Whop (That Thing)’ en ‘Fu-Gee-La ‘ de grootste knallers waren.

Het nieuwe album van de zangeres is getiteld ‘The Return’ en zou dit jaar dan toch echt moeten uitkomen. Het is de opvolger van het alom geprezen ‘The Miseducation of Lauryn Hill’ dat alweer 14 jaar geleden (!) verscheen. Lauryn Hill is R & B, soul, reggae en hiphop en al deze ingredienten zaten ook in haar energieke optreden. Wie erbij was houdt er zeker een mooie herinnering aan over. En dan vergeten we de late aanvang maar.

Laatst aangepast op maandag, 16 april 2012 15:09
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

6 reacties

 • Frank

  Grappig hoe mensen een ander concert gezien hebben. Ik kan me echt wel vinden in de review, vond het duidelijk te gek. En een uur wachten was niet leuk, maar als redelijk doorgewinterde hiphop concert bezoeker ben ik wel wat gewend. De show startte rond 10 uur, mooie tijd toch? Lauryn Hill zong (meestal) vet goed, rapte vooral de Fugees classics goed, en was echt de baas van het podium. Hoe ze haar band dirigeerde vond ik echt mooi om te zien. En ze shine'de, hetgeen vooral zichtbaar was toen ik een paar meter bij haar vandaan stond.

  Die backup MC, dat was haar DJ! Jammer vond ik wel dat hij niet zo enthousiast meerapte, als hij was tijdens zijn opwarm DJ set (waarbij hij wel de nodige hiphop klassiekers draaide).

  Al met al heb ik er, zoals de schrijver al stelde, een heel mooie herinnering aan over gehouden!!

  Frank maandag 16 april 2012 10:45 Reactielink
 • Rick Loon

  Ik herken meer in de eerste reactie: echt een rampzalig slecht concert, wat ik echt jammer vond. De drummer gaf z'n solo in het donker. Allerlei mannetjes die het drumstel terug het podium op moesten duwen midden in een nummer. De zelfde mannetjes bleven maar heen en weer lopen met standaards en microfoons, de tweede MC bleef maar gebaren en was onhoorbaar en Lauryn stond erbij en maakte de indruk dat ze dit allemaal niet in de hand had en het ook niet meer wist. Zielloos gezongen, en dat zijn we niet van haar gewend. Geluid was slecht, muzikanten belabberd, dj vooral met zichzelf bezig. Is de de schrijver wel ter plaatse geweest of stond hij in paradiso;-)?? Het leek meer op een eerste repetitie in een oefenruimte dan een spetterende Hiphop Old school- avond.

  Rick

  Rick Loon zaterdag 14 april 2012 12:18 Reactielink
 • Tom

  Ik moet zeggen dat ik hoge verwachtingen had van Lauryn Hill en dat deze 1 voor 1 niet ingelost zijn.

  Ok toegegeven ze heeft nog steeds de stem en de skills en probeerde een verdronken kalf nog te redden met haar enthousiasme, maar de woorden waar ze mee eindigde "thanks for coming and your patience" gingen echt niet alleen over het te laat beginnen.

  Over de opwarm dj die nergens over ging, en vooral zichzelf graag bezig hoorde, wil ik het verder niet hebben maar als je (alle kosten ingbegrepen) ongeveer 70 euro voor een ticket neertelt en meer dan een uur moet wachten op de aanvang van het concert dan mag er echt meer inzitten dan:

  - Een band die een uur staat te soundchecken om dan een eerste nummer in te zetten waarbij Lauryn Hill's stem veel te zacht stond (en waardoor ze zelf na 1 nummer ook terug het podium afstormde)
  - Een matige band die af en toe gecorrigeerd moesten worden door Miss Hill zelf, en matige achtergrondzangeressen die zelfs 1x vergaten in te vallen, om dan een heel optreden lang nog te blijven soundchecken en kijken/wijzen naar de PA.
  - Een lichtjes rampzalige belichting, soms zag je van links vooraan nauwelijks wat er gebeurde. Naar de gastzanger die zich even losrukte van de backings hebben we effectief naar moeten zoeken toen hij rechts in het donker bleek te staan bijvoorbeeld.
  - X-aantal klassiekers die toch niet uit verf kwamen zoals het hoort (behalve Do-Whop die het 'm nog wel deed).
  - En wat deed de extra MC op het podium want die was helemaal nauwelijks tot niet te horen???

  Links vooraan waar wij stonden kwam er naargelang het optreden langer duurde ook al langer hoe meer plaats omdat verschillende mensen de zaal verlaten hebben tijdens het optreden. Zelfs occasioneel boegeroep en gefluit was te horen waar wij stonden dus van dat enthousiaste publiek???

  Eindconclusie: Dit was een (zelfs matige) repetitie en nauwelijks het woord concert waard. Erg jammer!

  Tom vrijdag 13 april 2012 17:21 Reactielink
 • bjorn van gestel

  Ben het niet eens met deze revieuw . Met zo een dure entree moet het een ongelooflijke show worden , maar dat was het zeker niet . Heel het concert zowat problemen met het geluid , wat het helemaal niet ten goede kwam , en ook heel de band was ook niet wereldschokkend .

  Lauryn zelf vond ik goed , de rest heel matig , echt jammer voor zo een ''duur'' concert . Artiesten van dit kaliber moeten meer brengen dat wat ze gisteren deden vind ik .

  bjorn van gestel vrijdag 13 april 2012 17:10 Reactielink
 • Carmen

  "In tegenstelling tot haar vorige concert in de Heineken Music Hall (2007) waar Hill voor een half lege zaal speelde, was Paradiso ditmaal wel helemaal gevuld."

  Paradiso? Volgens mij was het in de Melkweg...

  Carmen vrijdag 13 april 2012 14:52 Reactielink
 • Hill

  "In tegenstelling tot haar vorige concert in de Heineken Music Hall (2007) waar Hill voor een half lege zaal speelde, was Paradiso ditmaal wel helemaal gevuld."

  Dat is knap... ik heb haar gister ook nog in de melkweg zien optreden!

  Hill vrijdag 13 april 2012 14:11 Reactielink

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Laatste CD Reviews

 • The Fratellis
 • Eyes Wide, Tongue Tied
 • The Westies
 • West Side Stories
 • Ronnie Fauss
 • Built To Break
 • Albert Hammond Jr.
 • Momentary Masters
 • Left Lane Cruiser
 • Dirty Spliff Blues
 • Jeremy Pinnell
 • OH/KY
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter