Home
24 mrt

interview: La Corneille

Geschreven door Gepubliceerd in Interviews

In de Ekko in Utrecht presenteerde La Corneille vorige week donderdag hun debuutalbum I Was A Bird. In een strak uitverkochte zaal speelden ze tracks als Waster en Young girl. Ondanks de drukte was het doodstil in de zaal: La Corneille maakte indruk. “Het was heel bijzonder, we hebben nog nooit zo’n optreden gehad”, vertelt zanger Guy Corneille aan Soundz.

Lees meer...

Na een uiterst succesvolle tournee door Amerika doen Paul Simon en Sting nu ook Europa aan voor hun On Stage Together tour. De twee muzikale grootheden maakten er zondag in de Ziggo Dome een smaakvol avondje vol greatest hits van.

Lees meer...
21 mrt

concertverslag: The Script

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Twee avonden achter elkaar de Ziggo Dome uitverkopen, het is er maar weinigen gegund. The Script mag zich na dit weekend tot dit rijtje voegen. Op vrijdag 20 maart trapte de Ierse band haar Ziggo Dome-tweedaagse af.

Lees meer...
20 mrt

concertverslag: Nicki Minaj

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

2014 was een goed jaar voor de in Trinidad en Tobago geboren Nicki Minaj. Niet alleen scoorde ze een rolletje in de vermakelijke romcom The Other Woman, waar ze als secretaresse schitterde naast onder andere Kate Upton en Cameron Diaz, ook bracht ze met The Pinkprint een meer dan verdienstelijke derde plaat uit en scoorde ze samen met Jessie J en Ariana Grande een immense monsterhit (met inmiddels meer dan 200 miljoen plays op Spotify) in de vorm van Bang Bang. Een show in de Ziggo Dome is op zich dan ook een logische keuze, hoewel de immense zaal in de Bijlmer bij lange na niet is uitverkocht.

Lees meer...
18 mrt

concertverslag: Steel Panther

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Tongworstelende tieners, droogneukende bandleden en fans die schaamteloos hun voorgevel showen. Dit moet haast wel het werk van Steel Panther zijn. De vier oversekste muzikanten zorgden in de 013 voor een hilarische show vol bedenkelijke seksgrappen, foute ingestudeerde danspasjes, glitter & glamour en een portie pakkende glammetal.

Lees meer...
16 mrt

concertverslag: Soen

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Het Zweedse metalcollectief Soen begon jaren geleden als een supergroep, maar die status is de band kwijtgeraakt. Na het onuitgesproken vertrek van de geprezen bassist Steve DiGiorgio is de Uruguyaanse drummer Martín López nog het enige bandlid met een indrukwekkende cv (Opeth, Aman Amarth). De langharige drumgod strijkt met Soen voor het eerst neer op Tilburgse bodem. Sterker nog: de metalband maakt in de kleine zaal van 013 zijn langverwachte debuut in Nederland.

Lees meer...

Voormalig bassist van Toto Mike Porcaro is 59 jarige leeftijd overleden. Hij leed aan de spierziekte ALS en verliet om die reden een aantal jaar geleden de band.

Lees meer...
11 mrt

concertverslag: Joe Bonamassa

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Voor het eerst in zijn rijke loopbaan tourt bluesfenomeen Joe Bonamassa (37) rond de wereld met een album dat louter eigen materiaal bevat. Waar zijn eerdere studioalbums vaak werden ontsierd door iets te veel covers bewijst Bonamassa op Different Shades of Blue ook een getalenteerd liedjesschrijver te zijn. Met veel eigen spul probeert hij vijf dagen achter elkaar Carré in te pakken.

Lees meer...
10 mrt

concertverslag: Katy Perry

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Dat de als Katheryn Elisabeth Hudson geboren Katy Perry nogal een voorstander van theatrale decors is, zagen we zo’n zes jaar geleden op Pinkpop al, tijdens een van haar eerste optredens op Nederlandse bodem. Maar hoewel ze tijdens haar vorige bezoek aan de Ziggo Dome beloofde dat The Prismatic World Tour minder ‘cartoony’ zou zijn dan diens voorganger (toen in het teken van Teenage Dream), krijgt het veelal jonge publiek vanavond toch uitzonderlijk veel tekenfilmachtig en kleurrijk beeldmateriaal voorgeschoteld.

Lees meer...
09 mrt

concertverslag: Fink

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

"From small beginnings come big endings", prevelt folkzanger Fink (42) in een volgestampt 013. Deze krachtige zin uit het opbouwende nummer Pilgrim vat de relatie tussen de Britse singer-songwriter en Tilburg perfect samen. Voor nog geen honderd man speelde de in Cornwall geboren artiest in 2008 in muziekcafé Cul de Sac. Drie albums en een hoop prijzen verder staat Fink voor het eerst in de 013 en voor de zoveelste keer in zijn Europese tournee is de boel stijf uitverkocht.

Lees meer...

Spotify Playlist

 

Laatste CD Reviews

 • Richard Lindgren
 • Sundown On A Lemon Tree
 • Gemma Hayes
 • Bones And Longing
 • Sven Hammond
 • IV
 • Gang Of Four
 • What Happens Next
 • Amelia Curran
 • They Promised You Mercy
 • Roosbeef
 • Kalf
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter