08 mei

Pioneer: nieuwe componenten voor meesterlijk geluid

Pioneer stelt acht nieuwe stereocomponenten voor. Stuk voor stuk ontwikkeld om een meesterlijk geluid te produceren. De nieuwe componenten vervolledigen het stereo gamma van Pioneer. In december 2011 werden de N-50 en N-30 op de wereld werden losgelaten.

Deze hoogwaardige netwerkspelers ondersteunen AirPlay van Apple en een brede waaier aan bestandsformaten, waaronder hoge resolutie files (192 kHz/24 bit). Bovendien kunnen ze content van verschillende dragers aan: iPhone/iPad/iPod en Mac, maar ook pc, NAS of USB.  Het nieuwe gamma stereocomponenten bestaat uit vijf versterkers (A-70, A-50, A-30, A-20 en A-10) en drie Super Audio CD-spelers (PD-50, PD-30, PD-10), die het verschil maken met hun elegante ontwerp en toonaangevende technologie. Het doel van deze nieuwe lijn? De verwezenlijking van het felbegeerde ‘open geluid’ en de ultrahoge reactiesnelheid die elk detail tot leven brengen.

“De nieuwe versterkers en Super Audio CD-spelers produceren, net als de eerder voorgestelde netwerkspelers, een levensecht geluid”, vertelt Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. “De topversterker A-70 wordt afgesteld volgens de strengste professionele normen van  “AIR Studios” in Londen. Het kwaliteitszegel van de AIR Studios bewijst niet alleen wat voor ongelofelijk denkwerk en technisch vernuft in deze audiocomponenten is gekropen, het is tevens een eerbetoon aan het uitzonderlijke vakmanschap van Pioneer en de kwaliteit van de zorgvuldig uitgekozen elektronische componenten.”

Dé referentie voor geluidskwaliteit
In de A-70 en A-50 zitten jaren ervaring met audiotoestellen die stereo op haar zuiverst weergeven. Deze verfijnde componenten zijn uitgerust met de modernste technologie. Zo zorgt de superefficiënte Power MOS FET (klasse D) voor een pure geluidsweergave.

Daarnaast beschikt de A-70 – afgeregeld in de AIR Studios – over ESS 192 Khz / 32 bit SABRE32 DACs van topkwaliteit en een asynchroon USB DAC-systeem die geluidsbronnen tot 192 kHz / 32 bit aankan. De ideale oplossing voor gebruikers die hun toestel rechtstreeks aan een Mac of pc willen koppelen. Een waaier van andere componenten, speciaal geselecteerd voor geluidsfanaten, zoals de twee zwarte, afgeschermde transformators (voor eind- en voorversterking), vervolledigen het indrukwekkende lijstje troeven van de A-70.

De A-30, A-20 en A-10 beschikken over grote, krachtige transformators en hebben een symmetrische L/R-opstelling met een direct-energysysteem. De A-30 heeft een vermogen van 70W + 70W, terwijl de A-20 en A-10 allebei een stevige 50W + 50W leveren. Alle versterkers zijn uitgerust met een MM phono-ingang waarop je een draaitafel kunt aansluiten. De A-70 biedt bovendien MC-ondersteuning. Alle stereocomponenten van deze lijn zijn verkrijgbaar in een hoogwaardige aluminiumlook (behalve de A-10 en PD-10).

 De gouden standaard van geluidsweergave
De Super Audio CD-spelers PD-50, PD-30 en PD-10 staan garant voor een strakke weergave van muziek en passen zo perfect in de ‘Pure Audio’-filosofie van Pioneer, waarin een hoge reactiesnelheid en open sound een hoofdrol spelen. De expertise van professionele opnamestudio’s vormt de leidraad van dit ontwerp bij Pioneer.

De PD-50 beschikt over twee transformators die de analoge en digitale stroomtoevoer van elkaar scheiden. Bovendien is dit model uitgerust met Hi-bit DSP-technologie (32bit), die een levensechte geluidsweergave mogelijk maakt. Vooraan op de PD-10 zit een USB-uitgang om mp3- en WMA-bestanden af te spelen. De PD-50 en PD-30 doen daar nog een schepje bovenop met volledige ondersteuning voor iPhone, iPad en iPod. Gebruikers die willen genieten van de geavanceerde DAC-mogelijkheden van de PD-50 kunnen externe bronnen digitaal met de versterker verbinden via de optische of coaxiale DAC-ingang.

Beschikbaarheid
Versterkers
De A-30 is te koop vanaf mei 2012, gevolgd door de A-20 en A-10 in juni. De A-70 en A 50 zijn vanaf september 2012 verkrijgbaar bij erkende Pioneer-verdelers.

Super Audio CD-spelers
De PD-30 en PD-10 zijn te koop vanaf juli 2012, gevolgd door de PD-50 in september.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen
A-10 199€
A-20 249€
A-30 299€
 

PD-10 299€
PD-30 399€

Laatst aangepast op woensdag, 09 mei 2012 16:14
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Spotify Playlist

 

Laatste CD Reviews

 • The Fratellis
 • Eyes Wide, Tongue Tied
 • The Westies
 • West Side Stories
 • Ronnie Fauss
 • Built To Break
 • Albert Hammond Jr.
 • Momentary Masters
 • Left Lane Cruiser
 • Dirty Spliff Blues
 • Jeremy Pinnell
 • OH/KY
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter