27 juni

aftrap Robeco Zomerconcerten

Op 29 juni zal violist en ‘artist in residence’ Pekka Kuusisto het eerste Robeco Zomerconcert in Het Concertgebouw Amsterdam verzorgen. Een dag later volgt de officiële opening, de Robeco Summer Night, met legende Al Jarreau, begeleid door het Metropole Orkest. Tot en met 31 augustus zijn er 84 concerten in de genres klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Dit jaar staan er optredens gepland van onder andere Ronald Brautigam, Wouter Hamel, Ntjam Rosie,Carel Kraayenhof, Sol Gabetta, Cristina Branco, Sir Mark Elder, Madeleine Peyroux, Hélène Grimaud en Miloš Karadaglic.
 
Komende zomer is alweer de 24e editie van de Robeco Zomerconcerten. Wat ooit met een handvol concerten begon, is uitgegroeid tot één van de grootste muziekfestivals van Nederland dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt. Deze zomer kent het festival een drietal ‘artists in residence’. Naast violist Pekka Kuusisto zijn ook pianist Ronald Brautigam en singer-songwriter Wouter Hamel meerdere keren te bewonderen in Het Concertgebouw. Pekka Kuusisto, volgens The Guardian ‘het beste dat de klassieke muziek in jaren overkomen is’, speelt Sibelius’ Vioolconcert (29 juni), Paganini’s spannende sonaten (4 juli), Finse Tango (23 juli) en de Vier Jaargetijden van Vivaldi (22 augustus). Pianist Ronald Brautigam laat zich deze zomer inspireren door Beethoven met concerten op 8 juli, 6, 8 en 10 augustus.
 
Dit jaar verwelkomt Het Concertgebouw opnieuw Wouter Hamel. Hij heeft twee unieke concerten samengesteld. Op 28 juli zal Hamel samen met musici als Giovanca, Janne Schra, Roos Jonker, Lucky Fonz III en Benny Sings optreden. De artiesten kennen elkaar al jaren, maar stonden nooit samen op een podium. Op 15 augustus zingt Hamel zijn favoriete eigen repertoire, compleet met blazerssectie en strijkorkest. Nieuw dit jaar is de Robeco JazzClub. Iedere vrijdagavond zijn er twee jazzsessies (19.30 en 21.30 uur) in de Koorzaal van Het Concertgebouw. Een keur aan prominente musici staat geprogrammeerd, onder wie Benjamin Herman, 
Randal Corsen, Fay Claassen en Jesse Ruller.
De Robeco Zomerconcerten zijn een festival met veel meer dan muziek alleen. Zo zijn er concertinleidingen, meet & greets met artiesten, rondleidingen door Het Concertgebouw, speciale kinderconcerten en kan er op sterrenniveau gedineerd worden in de Spiegelzaal. De menukaart is door de Maastrichtse sterren chef Toine Hermsen en zijn dochter, food designer Annelies Hermsen. Ten slotte is het Robeco Zomercafé de gehele dag geopend voor taart, koffie en thee, lunch en een heerlijk glas wijn. 
 
Voor het concert van 18 juli zal Quirine Viersen worden vervangen door Jean-Guihen Queyras. Op 24 juli vervangt Simone Kermes zangeres Rosemary Joshua bij het concert met de favoriete werken van Händel. Een dag later heeft pianist Cor Bakker een keur aan jazzmusici uitgenodigd: legende Madeline Bell, Eric Vloeimans (trompet), Stochelo Rosenberg (gitaar) en Fay Claassen. Op 26 juli zal Sabrina Starke twee keer in de Kleine Zaal (20.15 en 22.30 uur) optreden in plaats van één keer in de Grote Zaal. Ze presenteert haar nieuwe album ‘Outside the Box’. Het concert van 3 augustus wordt ingevuld door zangeres Ntjam Rosie in de Kleine Zaal. Zij zingt repertoire van haar tweede album ‘Elle’, waarop jazz en vooral ook sporen seventies soul van artiesten als Stevie Wonder en George Duke te horen zijn.
 
Voor informatie en kaartverkoop: www.robecozomerconcerten.nl
Robeco Zomerconcerten
Het Concertgebouw – Amsterdam
Van 29 juni t/m 31 augustus 2012
Tickets: van € 13,- tot € 54,- (excl. servicekosten)
 
Tickets bestellen kan via de Concertgebouwlijn 0900-6718345 (€ 1,- per gesprek, dagelijks bereikbaar van 10.00 – 17.00 uur) of aan de kassa van Het Concertgebouw (ma t/m vr 13.00 - 19.00 en za en zo van 10.00 – 19.00 uur). Vanaf 19.00 uur is er alleen kaartverkoop voor de concerten van die avond. 
 
Laatst aangepast op donderdag, 28 juni 2012 16:57
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Jean Paul Heck

Hoofdredacteur Muziek.NL
Leeftijd: 47
Favoriete genres/specialiteiten: Classic rock

Gerelateerde items (op tag)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Spotify Playlist

 

Laatste CD Reviews

 • Foals
 • What Went Down
 • The Fratellis
 • Eyes Wide, Tongue Tied
 • The Westies
 • West Side Stories
 • Ronnie Fauss
 • Built To Break
 • Albert Hammond Jr.
 • Momentary Masters
 • Left Lane Cruiser
 • Dirty Spliff Blues
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter