05 juni

Pioneer komt met nieuw draadloos entertainment

Pioneer stelt een nieuwe reeks van luidsprekersystemen voor die draadloos entertainment heel wat eenvoudiger maken en hifigeluid en krachtige bassen door elke kamer van een huis kunnen laten galmen. Het nieuwe gamma bestaat uit de spatbestendige XW-SMA3 met herlaadbare batterij; de grotere en krachtigere XW-SMA4; en de XW-SMA1, een compact instapmodel. Stuk voor stuk zijn ze uitgerust met AirPlay, DLNA en ingebouwde Wi-Fi.

Via om het even welk netwerk en met de hulp van de geïntegreerde AirPlay-technologie streamen de nieuwe luidsprekersystemen naadloos audiobestanden in hoge kwaliteit van op een Mac, pc, iPad, iPod touch of iPhone – zonder kabels en zonder dat de gebruiker het mobiele toestel in een dock moet plaatsen.  Audio streaming via Androidtelefoons met DLNA wordt ook ondersteund.  Dankzij de USB-poorten, die een directe digitale verbinding mogelijk maken, en de aux-poorten kunt u eveneens rechtstreeks muziek afspelen. Bovendien wordt uw mobiele toestel nog eens opgeladen ook.

“De mobiele consument van vandaag zoekt supereenvoudige manieren om de muziek op zijn mobiele toestel te delen en te beluisteren. Hij wil een uitstekende geluidskwaliteit, zonder kabels en geknoei. Deze nieuwe familie draadloze audiosystemen is het resultaat van onze uitgebreide ervaring met het ontwerpen van luidsprekers, gecombineerd met nieuwe technologie, zoals AirPlay van Apple”, aldus Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. “Dankzij AirPlay kun je via een netwerk muziek streamen van op een Mac of pc, of uit een iTunes-bibliotheek op een iPad, iPod touch of iPhone – naar meerdere AirPlay-luidsprekers tegelijk. Zo creëer je zelf een draadloos audiosysteem voor meerdere ruimtes, met een afzonderlijk geluidsniveau voor elke kamer.”

Deze draadloze systemen zijn bedoeld als nuttig accessoire voor muziekliefhebbers met een actief leven. Compatibele toestellen verbinden met deze systemen en ze installeren is dan ook een fluitje van een cent.

Alle systemen ondersteunen Wireless Direct, zodat gebruikers hun muziek vrijwel overal en altijd naar hun luidsprekers kunnen streamen – zonder draadloze router. Dankzij de waterbestendige behuizing en de herlaadbare batterij is de XW-SMA3 bijzonder geschikt voor buitengebruik of als handige draagbare oplossing voor binnenshuis.

Deze nieuwe reeks draadloze luidsprekers combineert helder, natuurlijk en krachtig geluid met een aantrekkelijk, minimalistisch ontwerp. De stevige behuizing weert vervormingen en resonanties, terwijl de geavanceerde digital signal processing (DSP) een kamervullend, gecontroleerd basgeluid garandeert. Hoewel deze drie draadloze systemen uit compacte luidsprekers bestaan, leveren ze toch een krachtig geluid dankzij twee mid-range drivers, een tweeter en een centrale basreflexpoort. De XW-SMA4 heeft een extra tweeter en een krachtige subwoofer voor diepere bassen. Alle luidsprekers – getuned door de gerenommeerde luidsprekertechnicus Andrew Jones – garanderen topprestaties en een uitstekende geluidskwaliteit dankzij de Klasse D-versterking.

De luidsprekersystemen combineren minimalistische, strakke lijnen met een tijdloos zwart of wit kleurenpalet (XW-SMA4 is alleen in het zwart verkrijgbaar). De gebruiker kan ze bedienen via de discrete aanraakgevoelige knoppen die zijn ingewerkt in de behuizing van de luidsprekers of via de infrarode afstandsbediening (stand-by/aan, afspelen/pauzeren, input, vooruit/terug en volume omhoog/omlaag). Op die manier houdt iedere gebruiker heel eenvoudig de controle over zijn systeem en muziek.

Beschikbaarheid
De XW-SMA4 en XW-SMA1 zijn te koop vanaf augustus 2012, gevolgd door de XW-SMA3 in september.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs :

XW-SMA1:  249€
XW-SMA3:  329€
XW-SMA4:  379€

 

Laatst aangepast op donderdag, 07 juni 2012 01:12
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Laatste CD Reviews

 • The Fratellis
 • Eyes Wide, Tongue Tied
 • The Westies
 • West Side Stories
 • Ronnie Fauss
 • Built To Break
 • Albert Hammond Jr.
 • Momentary Masters
 • Left Lane Cruiser
 • Dirty Spliff Blues
 • Jeremy Pinnell
 • OH/KY
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter