13 juni

Elton John naar Ziggo Dome

Op zaterdag 22 september geeft Elton John een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert begint aanstaande vrijdag 15 juni om 10.00 uur. Het concert van Elton John is met zijn volledige band.

De Britse poplegende Sir Elton John heeft een geweldig aantal hits op zijn naam staan, waaronder 'Your Song', 'Nikita', 'Rocket Man', 'Tiny Dancer', 'Candle In The Wind' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'. De legendarische zanger en pianist is een van de grootste singer/songwriters uit de muziekgeschiedenis, zijn carrière omvat al meer dan vijf decennia en zijn nummers zijn alom bekend en worden veelvuldig vertolkt door andere artiesten. Elton John is een van de best verkopende solo-artiesten aller tijden, met 35 gouden en 25 platina albums en 29 opeenvolgende US Top 40 hits.

Elton John breekt in 1970 door met het nummer 'Your Song' van het debuutalbum 'Empty Sky'. Vanaf dat moment komt zijn carrière in een stroomversnelling en scoort hij hit na hit. Samen met George Michael heeft hij in 1991 de wereldwijde hit 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'. Drie jaar later verzorgt hij de soundtrack 'Can You Feel The Love Tonight' voor de Disneyfilm Lion King. Tijdens de begrafenis van prinses Diana in 1997 speelt John het nummer 'Candle In The Wind'. Het wordt, met 37 miljoen exemplaren, de bestverkochte single aller tijden. Sinds het begin van zijn carrière gaf Elton John meer dan 3000 concerten over de hele wereld.

Live geniet Elton John een uitstekende reputatie. Zijn concerten zijn bevlogen, met al zijn grote hits en van gedragen ballads tot uitbundige rock- en popsongs. Elton John gaf vorige week nog een concert bij Buckingham Palace ter ere van ‘The Queen’s Diamond Jubilee’.

De laatste keer dat Elton John een concert in Nederland gaf was in 2009 in Ahoy in Rotterdam. De entreeprijzen van het concert liggen ver onder wat Elton John normaliter vraagt voor een concert. Elton John wil zijn gedupeerde fans van het Royal Beach Concert tegemoet komen. Het Royal Beach Concert waar o.a. Elton John zou optreden, heeft niet plaatsgevonden en de bezoekers kregen hun entreegeld niet terug van de failliete organisatie. Alhoewel Elton John niets met de organisatie en de financiën te maken had, wil hij graag een gebaar maken naar zijn fans met deze lage entreeprijzen voor zijn concert in de Ziggo Dome.

 

Elton John & His Band : Zaterdag 22 september
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 45, € 50, € 55 (excl. servicekosten).
Aanvang: 20.00 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.
Kijk voor speciale arrangementen voor dit concert op www.tunedhospitality.nl/aanbod of bel 020 – 822 95 15.

De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 15 juni om 10.00 uur via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 - 1010 2020 (45 cpm).

Laatst aangepast op vrijdag, 15 juni 2012 17:44
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

1 Reactie

 • Paul Mathezing

  Jammer, jammer en nog een jammer!
  Inderdaad veel geld kwijtgeraakt aan Royal Beach.
  Heb er op gehoopt dat hij zou komen naar ons land, maar helaas kan ik niet,
  want ik loop op dat moment stage.
  Balen, maar nu maar hopen dat die snel weer terug komt.

  Paul Mathezing woensdag 13 juni 2012 18:07 Reactielink

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Laatste CD Reviews

 • The Fratellis
 • Eyes Wide, Tongue Tied
 • The Westies
 • West Side Stories
 • Ronnie Fauss
 • Built To Break
 • Albert Hammond Jr.
 • Momentary Masters
 • Left Lane Cruiser
 • Dirty Spliff Blues
 • Jeremy Pinnell
 • OH/KY
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter